07 March, 2013

Dr. Oz: 5 alimente care-ţi îmbunătăţesc digestia şi protejează stomacul


Alimentele pe care le consumăm au un impact considerabil asupra digestiei şi a stomacului. Ca să ai o digestie bună şi să nu te doară stomacul, celebrul Dr. Oz îţi recomandă cele mai bune alimente.

Potrivit specialistului, este uşor să ne dăm seama când am mâncat prea mult, deoarece ne simţim ghiftuiţi, însă nu este la fel de facil să depistezi acele alimente care-ţi asigură un tranzit bun şi te feresc de durere. Ca să nu te mai confrunţi cu un disconfort digestiv de îndată ce ai terminat de mâncat, Dr. Oz îţi propune să acorzi atenţie unor alimente care îţi vin în ajutor.

1. Perele

Sunt o sursă foarte importantă de fibre care au un rol benefic pentru sănătatea digestivă. Rolul lor este de a înmuia materiile fecale, mărindu-le masa şi facilitând astfel eliminarea lor din tractul digestiv. Acest lucru este de preferat să fie menţinut constant, deoarece astfel absorbţia nutrienţilor este mai bună, riscul de a suferi de boli intestinale este unul foarte redus, iar problemele cu greutatea vor dispărea. Un alt ingredient esenţial pe care îl conţin perele este sorbitorului, despre care Dr. Oz spune că are rolul de a atrage apa în intestine, lucru care este esenţial în special pentru persoanele care suferă de constipaţie, deoarece favorizează eliminarea materiilor fecale. 


2. Iaurtul

Un iaurt bun nu trebuie să conţină lapte praf, zahăr sau alte ingrediente, în afară de lapte şi fermenţi lactici. Prin urmare, alege cu atenţie un iaurt de calitate şi consumă-l, deoarece este un real ajutor pentru digestie, îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi ne apără de infecţii ale tractului digestiv. De asemenea, iaurtul trebuie să fie neapărat pe lista persoanelor care au probleme cu constipaţia.


3. Ghimbirul


Este recunoscut din vremuri străvechi pentru rolul important pe care îl are asupra digestiei, calmând problemele cu stomacul. Dacă te confrunţi cu dureri, senzaţii de greaţă şi vomă, Dr. Oz îţi recomandă să încerci ceaiul de ghimbir sau să introduci ghimbir răzuit de câte ori îţi permite reţeta de mâncare pe care o prepari. Alte condimente care te pot ajuta în această situaţie sunt scorţişoara, salvia şi cimbrul. 

    
4. Prunele uscate

Constituie o gustare sănătoasă, datorită mineralelor şi a vitaminelor pe care le găsim din plin în prunele uscate. Patru-cinci prune uscate conţin maximum 100 de calorii, prin urmare poţi să apelezi la ele ca gustare oricând simţi nevoia de ceva dulce. Astfel vei stimula şi tranzitul intestinal, deoarece sunt recunoscute ca fiind de un real folos pentru persoanele care suferă de constipaţie. 


5. Ceaiul de muşeţel

Calmează cel mai rapid problemele cu stomacul. Este recomandat să consumi o ceașcă cu ceai de muşeţel călduţ, la o jumătate de oră după ce ai mâncat, deoarece te va ajuta la digestie. 

0 comentarii:

Post a Comment

Pages

Powered by Blogger.