03 January, 2013

Sănătatea ta: Detoxifiază-ţi organismul în 7 paşi! Sfaturi practice şi uşoare

După mesele îmbelşugate de Craciun şi Revelion este esenţial să faci o detoxifiere a organismului pentru a-l ajuta să elimine toxinele acumulate. Descoperă cum să-l ajuţi în 7 paşi!

Detoxifierea ajută la eliminarea toxinelor din organism, lucru care va revigora activitatea organelor interne. Ca să faci acest lucru trebuie să respecţi câteva reguli simple, dar cu efect maxim în procesul de detoxifiere. Iată care sunt principalii paşi pe care trebuie să-i urmezi ca să elimini toxinele din corp:


Primul pas

Aruncă toată mâncarea nocivă din casă. Ca să-ti detoxifiezi organismul trebuie să-ţi cureţi mai întâi stomacul, subliniază doctorul Mehmet Oz. Asta înseamnă să te descotoroseşti de toate alimentele nesănătoase din bucătaria ta, de la chipsuri şi mezeluri până la pizza congelată. Este evident că principalul "inamic" este acum carnea, în special cea de porc. Uită de ea, cel puţin o lună.


Pasul 2
Consumă ceaiuri medicinale neîndulcite pe parcursul zilei! Ceaiurile de muşeţel, cozi de cireşe, urzică, mentă, ghimbir, sunătoare, gălbenele te pot ajuta să elimini mai uşor toxinele.


Pasul 3
Bea în fiecare dimineaţă pe stomacul gol un pahar cu apă călduţă şi zeamă de lămâie.


Pasul 4
După ce ai băut apa cu lămâie, prepară un pahar cu suc verde. Iată care este reţeta recomandată de celebrul Dr. Oz: 2 căni cu spanac; 2 căni cu felii de castraveţi; beţe de ţelină; puţină rădăcină de ghimbir; 1 legătură de pătrunjel; 2 mere şi zeama de la o lămâie.

Mixează toate ingredientele în blender sau foloseşte un storcător pentru a obţine doar sucul, fără pulpă. O altă băutură recomandată de Dr. Oz este cea cu ananas si frunze verzi pe care să le amesteci în blender: 1/2 cană ananas proaspăt; 2 castraveţi; 4 căni de spanac; zeama de la o jumătate de lămâie; puţin ghimbir răzuit; 1 legătură de frunze de mentă; apă dacă e nevoie.


Pasul 5
Mănâncă la micul dejun quinoa cu prune uscate. Quinoa conţine toţi cei nouă aminoacizi esenţiali, fiind o proteină de calitate. Are şi un conţinut ridicat în fibre care ajută la digestie, iar fosforul stimulează tranzitul. Cum se prepară reţeta: pune la fiert 1 cană de apă cu 1/2 cană cu quinoa, puţină nucşoară şi 1 linguriţă de ghimbir răzuit. Lasă să fiarbă sub capac la foc mic, timp de 10 minute, după care adaugă 1/2 cană cu prune uscate fără sâmburi şi 1/4 cană cu lapte de orez. Se acoperă şi se lasă la foc mic încă 5 minute.


Pasul 6

Taie zahărul din meniul tău. Încearcă să foloseşti din ce în ce mai puţin zahăr până cănd vei observa că poţi să consumi ceaiurile şi fără zahăr. De asemenea, ai grijă la cantitatea de dulciuri consumată şi evită-le pe cele din comerţ preparate cu aditivi.


Pasul 7

Măreşte cantitatea de verdeţuri proaspete consumate în fiecare zi în stare crudă. Mănâncă în fiecare zi măcar o salata de crudităţi în care să pui diverse legume cu frunze verzi, cum ar fi pătrunjel, mărar, rucola, spanac, salată verde.


Ce să eviţi atunci când eşti la detoxifiere

  • Cafeaua;
  • Alcoolul;
  • Băuturile;
  • Prăjelile;
  • Carnea/mezeluri;
  • Lactatele;
  • Pâinea şi orice produs pe bază de făină;
  • Dulciurile;
  • Produse de tip fast-food;
  • Sare şi piper în exces.   

0 comentarii:

Post a Comment

Pages

Powered by Blogger.