02 December, 2012

Dr. Oz: 6 secrete murdare din bucătăria restaurantelor. Ce trucuri de groază folosesc

În bucătăria multor restaurante se ascund secrete bine păzite, dar care te pot îngrozi. Dr. Oz dezvăluie trucurile de groază folosite de multe restaurante pentru a satisface toate gusturile!

Când păşeşti într-un restaurant ţine cont de câteva lucruri ca să te lămureşti dacă merită sau nu să serveşti masa în acel local. Potrivit unui bucătar şi patron de restaurant care a fost invitat în emisiunea celebrului Dr. Oz există câteva trucuri care te ajută să-ţi dai seama cum este în bucătăria unui restaurant.

Prima regulă este aceea de a verifica toaleta, deoarece se spune că aşa cum este baia, aşa este şi bucătăria. Aşadar dacă mergi la un restaurant, mergi la baie înainte să comanzi mâncarea.

A doua regulă esenţială este de a verifica tacâmurile şi halatele chelnerilor. Acestea trebuie să fie impecabile.

A treia regulă atunci când comanzi mâncare la restaurant este aceea de a întreba cât mai multe detalii despre provenienţa ingredientelor pe care urmează să le consumi.

Cu siguranţă ai auzit diverse poveşti din bucătăriile restaurantelor, însă există câteva secrete murdare pe care le aplică majoritatea restaurantelor, după cum aflăm de la celebrul Dr. Oz. Iată care sunt acestea:


Secretul murdar nr. 1: Te-ai gândit că e posibil să mănânci carne în stare de putrefacţie?

Dacă ai ales un meniu cu carne, Dr. Oz avertizează să acorzi atenţie maximă preparatelor cu carne şi să le analizezi cu atenţie înainte de a le mânca. Potrivit specialistului, un truc folosit în restaurante este acela de a păstra friptura rămasă pentru următoarele comenzi, din alte zile. Cu cât o găteşti mai bine, cu atât se ascunde mirosul care ar putea să ascundă o carne în curs de alterare. Este de preferat să alegi un preparat simplu şi care să nu conţină diverse sosuri peste bucata de carne. De foarte multe ori, sosurile puse peste bucata de carne au menirea de a ascunde diverse nereguli.

Un alt truc folosit pentru preparatele din carne este acela de a înlocui carnea de viţel care este mai scumpă cu cea de porc, avertizează Dr. Oz. Odată inclusă în diverse tocaniţe, nimeni nu va simţi diferenţa.

Sfatul specialistului: comandă carne care nu e gătită de tot, ci uşor rozalie în interior. Astfel, te vei asigura că friptura ta este proaspătă. Stai departe de supele sau tocanele de peşte şi alege-le doar dacă este supa zilei. Dacă vrei să mănânci carne de viţel, alege o friptură în loc de diverse tocane sau amestecuri care îi ascund gustul.


Secretul murdar nr. 2: Ştiai că o masă la restaurant ascunde o cantitate extra de zahăr

Zahărul face mâncarea mai gustoasă, este adictiv şi îi dă preparatului o strălucire aparte. Aşa că dacă te-ai întrebat cum de arată atât de bine pastele comandate, gândeşte-te imediat la zahăr, spune Dr. Oz. Acesta este adăugat în sosul de roşii pentru a-i da un plus de savoare, dar îl vei găsi şi în blatul pentru pizza şi în aproape toate preparatele.

Sfatul specialistului: când comanzi o friptură, alege varianta cea mai simplă, fără adaosuri de mirodenii, deoarece unele amestecuri pentru carne conţin şi zahăr. Dacă ai poftă de legume, alege-le pe cele la abur, fără unt sau alte sosuri, deoarece acestea vor conţine cu siguranţă şi zahăr.


Secretul murdar nr. 3: Specialitatea zilei nu este întotdeauna cea mai bună idee!

Cu atât mai mult cu cât o comanzi într-o seară de duminică, avertizează Dr. Oz. De foarte multe ori, bucătarii folosesc ingredientele rămase din zilele anterioare pentru a prepara specialitatea zilei, spune Dr. Oz.

Sfatul specialistului: întreabă tot ce vrei să ştii despre preparat şi nu-l comanda niciodată pentru cina de duminică.


Secretul murdar nr. 4: O baie murdară înseamnă o bucătărie la fel de groaznică

Înainte să comanzi mâncarea este bine să faci o mică vizită la baie. Dr. Oz este de părere că acest loc reflectă şi curăţenia din bucătărie. Aşadar dacă toaleta este un dezastru ar fi de preferat să nu mai comanzi mâncarea în acel loc.


Secretul murdar nr. 5: Nu comanda mâncare dacă bucătăria este pe cale să se închidă

Nu este recomandat să mănânci într-un restaurant cu o oră înainte de închiderea sa. Te vei alege cu alimente gătite în timpul zilei, nicidecum cu o cină proaspătă, avertizează Dr. Oz.


Secretul murdar nr. 6: Lămâile din bucătăria unui restaurant sunt mai murdare decât podeaua

Majoritatea restaurantelor nu spală lămâile înainte de a le folosi, ci le păstrează în lăzi până au nevoie de ele. Astfel că riscul de înmulţire a bacteriilor este unul foarte mare.

Sfatul specialistului: comandă lămâile pe o farfurie separată şi stoarce-le cu atenţie, astfel încât sucul să nu atingă coaja. Apoi spală-te bine pe mâini. 

0 comentarii:

Post a Comment

Pages

Powered by Blogger.