În bucătăria multor restaurante se ascund secrete bine
păzite, dar care te pot îngrozi. Dr. Oz dezvăluie trucurile de groază
folosite de multe restaurante pentru a satisface toate gusturile!
Când
păşeşti într-un restaurant ţine cont de câteva lucruri ca să te
lămureşti dacă merită sau nu să serveşti masa în acel local. Potrivit
unui bucătar şi patron de restaurant care a fost invitat în emisiunea
celebrului Dr. Oz există câteva trucuri care te ajută să-ţi dai seama
cum este în bucătăria unui restaurant.
Prima regulă este aceea
de a verifica toaleta, deoarece se spune că aşa cum este baia, aşa este
şi bucătăria. Aşadar dacă mergi la un restaurant, mergi la baie înainte
să comanzi mâncarea.
A doua regulă esenţială este de a verifica tacâmurile şi halatele chelnerilor. Acestea trebuie să fie impecabile.
A
treia regulă atunci când comanzi mâncare la restaurant este aceea de a
întreba cât mai multe detalii despre provenienţa ingredientelor pe care
urmează să le consumi.
Cu siguranţă ai auzit diverse poveşti din
bucătăriile restaurantelor, însă există câteva secrete murdare pe care
le aplică majoritatea restaurantelor, după cum aflăm de la celebrul Dr.
Oz. Iată care sunt acestea:
Secretul murdar nr. 1: Te-ai gândit că e posibil să mănânci carne în stare de putrefacţie?
Dacă
ai ales un meniu cu carne, Dr. Oz avertizează să acorzi atenţie maximă
preparatelor cu carne şi să le analizezi cu atenţie înainte de a le
mânca. Potrivit specialistului, un truc folosit în restaurante este
acela de a păstra friptura rămasă pentru următoarele comenzi, din alte
zile. Cu cât o găteşti mai bine, cu atât se ascunde mirosul care ar
putea să ascundă o carne în curs de alterare. Este de preferat să alegi
un preparat simplu şi care să nu conţină diverse sosuri peste bucata de
carne. De foarte multe ori, sosurile puse peste bucata de carne au
menirea de a ascunde diverse nereguli.
Un alt truc folosit
pentru preparatele din carne este acela de a înlocui carnea de viţel
care este mai scumpă cu cea de porc, avertizează Dr. Oz. Odată inclusă
în diverse tocaniţe, nimeni nu va simţi diferenţa.
Sfatul
specialistului: comandă carne care nu e gătită de tot, ci uşor rozalie
în interior. Astfel, te vei asigura că friptura ta este proaspătă. Stai
departe de supele sau tocanele de peşte şi alege-le doar dacă este supa
zilei. Dacă vrei să mănânci carne de viţel, alege o friptură în loc de
diverse tocane sau amestecuri care îi ascund gustul.
Secretul murdar nr. 2: Ştiai că o masă la restaurant ascunde o cantitate extra de zahăr
Zahărul
face mâncarea mai gustoasă, este adictiv şi îi dă preparatului o
strălucire aparte. Aşa că dacă te-ai întrebat cum de arată atât de bine
pastele comandate, gândeşte-te imediat la zahăr, spune Dr. Oz. Acesta
este adăugat în sosul de roşii pentru a-i da un plus de savoare, dar îl
vei găsi şi în blatul pentru pizza şi în aproape toate preparatele.
Sfatul
specialistului: când comanzi o friptură, alege varianta cea mai simplă,
fără adaosuri de mirodenii, deoarece unele amestecuri pentru carne
conţin şi zahăr. Dacă ai poftă de legume, alege-le pe cele la abur, fără
unt sau alte sosuri, deoarece acestea vor conţine cu siguranţă şi
zahăr.
Secretul murdar nr. 3: Specialitatea zilei nu este întotdeauna cea mai bună idee!
Cu
atât mai mult cu cât o comanzi într-o seară de duminică, avertizează
Dr. Oz. De foarte multe ori, bucătarii folosesc ingredientele rămase din
zilele anterioare pentru a prepara specialitatea zilei, spune Dr. Oz.
Sfatul specialistului: întreabă tot ce vrei să ştii despre preparat şi nu-l comanda niciodată pentru cina de duminică.
Secretul murdar nr. 4: O baie murdară înseamnă o bucătărie la fel de groaznică
Înainte
să comanzi mâncarea este bine să faci o mică vizită la baie. Dr. Oz
este de părere că acest loc reflectă şi curăţenia din bucătărie. Aşadar
dacă toaleta este un dezastru ar fi de preferat să nu mai comanzi
mâncarea în acel loc.
Secretul murdar nr. 5: Nu comanda mâncare dacă bucătăria este pe cale să se închidă
Nu
este recomandat să mănânci într-un restaurant cu o oră înainte de
închiderea sa. Te vei alege cu alimente gătite în timpul zilei,
nicidecum cu o cină proaspătă, avertizează Dr. Oz.
Secretul murdar nr. 6: Lămâile din bucătăria unui restaurant sunt mai murdare decât podeaua
Majoritatea
restaurantelor nu spală lămâile înainte de a le folosi, ci le păstrează
în lăzi până au nevoie de ele. Astfel că riscul de înmulţire a
bacteriilor este unul foarte mare.
Sfatul specialistului:
comandă lămâile pe o farfurie separată şi stoarce-le cu atenţie, astfel
încât sucul să nu atingă coaja. Apoi spală-te bine pe mâini.
02 December, 2012
Dr. Oz: 6 secrete murdare din bucătăria restaurantelor. Ce trucuri de groază folosesc
Sunday, December 02, 2012
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Pages
Powered by Blogger.
0 comentarii:
Post a Comment