14 December, 2012

Dr. Oz: 5 sfaturi ca să prinzi Crăciunul sănătoasă. Petrece fără să te îmbolnăveşti!

Ai deja plănuită petrecerea de Crăciun a firmei sau ieşiri mai dese cu prietenii? Ca să îţi revii rapid după ele şi să ai forţe proaspete de Sărbători, Dr. Oz te învaţă cum să ai grijă de tine.

Atât înainte de Crăciun, cât şi pe tot parcursul zilelor de Sărbătoare petrecerile se ţin lanţ şi nu este deloc uşor să-ţi revii după nopţile pierdute sau după mesele copioase pe care le iei zilnic. Mahmureala şi îngrăşatul sunt doar câteva dintre pericolele de care trebuie să te fereşti. 

1. Ca să prinzi Crăciunul sănătoasă ai grijă să nu răceşti, iar dacă te pândeşte vreun pericol încearcă să renunţi la o petrecere programată ca să te pui pe picioare. Încearcă să dormi mai mult, să faci o baie fierbinte, să bei un ceai călduţ sau un vin fiert, să faci o frecţie cu alcool sanitar şi să stai la căldură pentru a permite corpului să se recupereze transpirând şi eliminând toxinele. Astfel, te vei însănătoşi mai repede şi vei putea petrece Crăciunul plină de energie.

2. De asemenea, dacă ai anumite probleme medicale nu ar strica să mergi la un consult medical pentru a avea la îndemână tratamentul medical recomandat şi a ţine sub control afecţiunea de care suferi. 

3. Ca să eviţi stresul şi agitaţia care apare înainte de Sărbători, încearcă se îţi organizezi toate treburile casnice, astfel încât să faci în linişte curăţenia generală, cumpărăturile de Crăciun şi reţetele speciale pentru festin. Astfel, vei avea timp din belşug ca să faci toate aceste treburi fără mari bătăi de cap. 

Ca să petreci de Crăciun fără să-ţi fie rău de la toate mâncărurile mai grase consumate în cantitate mare şi de la alcool, Dr. Oz te invaţă cum să mănânci şi să bei cumpătat:


4. Ia o gustare cu 15 minute înainte de a merge la o petrecere de Crăciun

Înainte de pleci din casă ca să iei parte la cina de Crăciun sau la o petrecere unde se mănâncă este de preferat să iei o mică gustare. Astfel, tentaţia de a face excese culinare şi de a alege toate alimentele nesănătoase va fi mult mai mică, spune Dr. Oz. Mănâncă un fruct, un pumn de nuci sau un pumn de popcorn simplu.


5. Bea cocktail-uri cu diverse condimente sau bere brună

Reţine că vodca simplă sau consumată cu citrice sau condimente nu îţi va face probleme a doua zi după petrecere. Încearcă să eviţi consumul mare de lichioruri închise la culoare, deoarece te va lovi din plin mahmureala de dimineaţă. De asemenea, nu consuma multe băuturi cu zahăr, sirop sau diverse arome sintetice. 

Dacă ai poftă de bere, Dr. Oz te sfătuieşte să o alegi pe cea brună, deoarece are mai mulţi antioxidanţi şi mai puţine calorii în comaparaţie cu cea blondă. 

Un alt lucru de care trebuie să ţii cont este acela de a alterna băuturile cu alcool cu un pahar cu apă plată pentru hidratare. Astfel, vei reduce riscul de mahmureală. 

0 comentarii:

Post a Comment

Pages

Powered by Blogger.