14 December, 2012

Dr. Oz: 3 dureri care pot să ascundă ceva grav. Vezi care sunt acestea!

Durerile menstruale puternice, crampele la picioare sau durerea resimţită în zona lombară pot să ascundă o afecţiune destul de gravă, avertizează celebrul Dr. Oz. Iată cum te poţi ajuta singură!

Un lucru pe care trebuie să-l reţii este acela că o durere, de orice natură ar fi ea, nu este ceva normal şi că nu este firesc să o treci cu vederea, cu atât mai mult cu cât este se repetă. Dr. Oz te avertizează cu privire la trei tipuri de durere, care indiferent de intensitate, merită toată atenţia ta, deoarece ascund probleme serioase. Iată care sunt acestea:


1. Crampele la picioare pot să ascundă o boală numită tromboză venoasă profundă

Crampele resimţite la picioare nu pot fi tratate cu indiferentă, deoarece ele pot să ascundă o afecţiune mai gravă. Chiar dacă primul lucru care îţi alină durerea este gândul că poate ai dormit într-o poziţie ciudată sau că eşti deshidratată, Dr. Oz avertizează că aceste crampe pot să anunţe o problemă medicală numită tromboză venoasă profundă. Această boală apare atunci când un cheag de sânge se formează în venele profunde şi apare de regulă la picioare. Acest cheag blochează circulaţia saguină şi determină apariţia durerii. Totodată, acest cheag poate să-ţi pună viaţa în pericol dacă se desprinde şi circulă spre plămâni, deoarece blochează oxigenarea acestora.

Cum să-ţi dai seama dacă crampele pe care le simţi pot să ascundă o boală gravă? În funcţie de intensitatea durerii, spune Dr. Oz. Dacă aceasta nu este foarte intensă, înseamnă că este vorba doar despre o crampă. Însă, atunci când durerea este una foarte puternică este de preferat să mergi la un consult medical pentru a exclude un diagnostic grav.


2. Durerile de şale pot fi semn de pietre la rinichi

Durerile în zona lombară apar de la statul pe scaun ore întregi sau de la greutăţile pe care le-ai ridicat, însă Dr. Oz avertizează că ele pot să ascundă şi pietre la rinichi. De regulă, rinichii filtrează toxinele şi le elimină în urină pentru a fi eliminate, însă uneori aceste depozite se pot acumula în rinichi, favorizând formarea pietrelor. Aceste pietricele se pot bloca în drum către vezica urinară, lucru care împiedica eliminarea completă a urinei, lucru care poate să inflameze rinichiul afectat şi să declanşeze durerea.

Dacă resimţi durerile în spate, sub coaste este foarte posibil ca acestea să fie cauzate de o problemă renală, spune Dr. Oz. Prin urmare ar fi indicat să mergi la un consult urologic pentru a face toate investigaţiile necesare pentru a obţine un diagnostic corect. În schimb, dacă durerea se manifestă în partea de jos a coloanei vertebrale atunci este posibil să fie declanşată de statul pe scaun sau ridicarea unor greutăţi.


3. Durerile intense în timpul menstruaţiei pot să ascundă endometrioza

Dacă te confrunţi aproape în fiecare lună cu dureri intense în timpul ciclului menstrual este foarte posibil să suferi de endometrioză, avertizează Dr. Oz. În fiecare lună, uterul se pregăteşte pentru o eventuală sarcină şi cauzează îngroşarea stratului intern care-l căptuşeşte, cauzând crampe. Apoi în timpul menstruaţiei, organismul elimină din acest strat împreună cu o cantitate de sânge. În endomentrioză, bucăţi din ţesutul eliminat ajung unde nu ar trebui, inclusiv în abdomen, iar atunci când ies din uter ele cauzează inflamaţii, crampe şi dureri de intensitate ridicată.

Un lucru la care trebuie să fii atentă este acela că durerile resimţite la menstruaţie trebuie să fie din ce în ce mai uşoare pe măsură ce înaintezi în vârstă. Dacă ai constatat că acestea se intensifică în fiecare lună este recomandat să te programezi la un consult de specialitate. 

0 comentarii:

Post a Comment

Pages

Powered by Blogger.