19 November, 2012

Dr. Oz: Cum să rezolvi problemele celulitei

85% dintre femei se confruntă cu această problemă care nu are un tratament standard, dar care se pare că reacţionează la diverşi factori externi cum ar fi dieta şi tratamentele hormonale. Află de la Dr. Oz cum să combaţi celulita!

Celulita este o problemă care este studiată îndelung de medicii din lumea întreagă, deoarece nu se cunosc cu exactitate cauzele ei şi nici un tratament standard care să dea rezultate în toate cazurile, spune Dr. Oz. Însă există anumiţi factori externi care pot influenţa dezvoltarea celulitei, iar printre aceştia se numără dieta şi diverse tratamente hormonale.

Iată care sunt soluţiile anti-celulită recomandate de Dr. Oz:

1. Nu renunţa de roşii sau ketchup

Dr. Oz recomandă consumul ketchup-ului de calitate, deoarece are un conţinut bogat în licopen. Potrivit unui studiu recent apărut în British Journal of Dermatology, roşiile sub formă de pastă au capacitatea de a proteja pielea de ultraviolete şi de a stimula producţia de colagen. Astfel, pielea rămâne elastică, fermă şi celulita va fi mult mai puţin vizibilă. 


2. Nu te stresa

Chiar dacă celulita este o sursă de stres pentru tine, ar fi bine să nu pui foarte mult la suflet, deoarece hormonii stresului (în special insulina şi cortizolul) influenţează modul în care funcţionează celulele adipoase, avertizează Dr. Oz. De aceea este recomandat să înlocuieşti produsele procesate care au un indice glicemic ridicat şi determină creşteri bruşte ale glicemiei, lucru care stimulează eliberarea insulinei. Dr. Oz recomandă să renunţi treptat la toate aceste produse care au la bază făina albă rafinată şi să le înlocuieşti cu cele care conţin cerealele integrale. De asemenea, ceaiul verde şi cel alb sunt aliaţi de încredere în lupta cu stresul şi celulita.


3. Mănâncă ananas proaspăt

Datorită unei enzime numit bromelină, ananasul proaspăt are un efect antiinflamator. Dr. Oz susţine că inflamaţiile sunt sursa multor afecţiuni, inclusiv a bolilor de inimă. De asemenea, celulita este vizibil atenuată atunci când inflamaţiile din corp sunt diminuate. Prin urmare nu ezita să consumi ananas în stare crudă sau să alegi un supliment cu bromelină.


4. Consumă legume cu un conţinut ridicat de apă

Hidratarea este una dintre cele mai eficiente soluţii care te ajută să îmbunătăţeşti aspectul pielii. Bea apă plată şi ceaiuri din plante medicinale, însă pe lângă acestea este bine să incluzi multe legume şi fructe crude. Dr. Oz recomandă castraveţii, pepenele şi verdeţurile.


5. Nu arunca banii pe tratamente scumpe

Există numeroase aparate ultramoderne care promit să te scape de celulită, însă Dr. Oz avertizează că acestea sunt nişte trenduri care în câţiva ani nu vor mai fi la modă, deoarece rezultatele nu sunt spectaculoase şi de durată. Potrivit specialistului, în prezent nu există nicio tehnică modernă care să-ţi garanteze că te scapă 100% de celulită, prin urmare nu arunca toţi banii pe ultimele terapii dezvoltate. 

0 comentarii:

Post a Comment

Pages

Powered by Blogger.