17 November, 2012

Rețete delicioase de post

Acum că am intrat în post, cel mai des întâlnim întrebarea: “păi și cum o să slăbesc dacă mănânc numai cartofi, pâine și paste?”. Partea bună e că se poate ține dietă și în timpul postului. Iată căteva idei de rețete.
Salată de linte germinată
Amestecă 250g de linte germinată (se găsește în secțiunea bio din supermarketuri), avocado și sos de soia cu tahini, fasole albă cu sos de tomate. Delicios, o super masă de prânz.
Qunioa cu legume
2 linguri quinoa fiartă, 2 roșii tăiate cuburi, un ardei gras tăiat cuburi, 2 legături de pătrunjel verde tocat mărunt, zeamă de lămâie. Se amestecă legumele, se decorează cu câteva frunze de pătrunjel verde, o felie de lămâie sau lime  și se stropește cu puțin ulei de măsline extra virgin.
Mere coapte
Se scobesc merele în interior- se scoate cotorul- și se umplu cu un amestec de nuci, nuci pecan și migdale zdrobite și stafide aurii hidratate în cognac. Amestecul se presară cu puțină nucșoară pudră și se îndeasă în locul lăsat liber de cotorul scos. Se pune câte o tijă de scorțișoară în fiecare măr și se dă la cuptor.
Între timp se face un amestec de 3 linguri de cognac cu 2 linguri de miere și 2 de apă și se amestecă până la omogenizare.  Când merele sunt gata, se scot din cuptor și se lasă să se răcească vreo 15-20 de minute. Temperatura de servire trebuie să fie caldă, nu fierbinte. Înainte de a le servi se toarnă câte o lingură de sirop peste fiecare măr

0 comentarii:

Post a Comment

Pages

Powered by Blogger.