15 November, 2012

5 Remedii naturiste care te scapa de durerea de cap

Remedii naturiste care te scapă de durerile de cap

1. Uleiul de mentă

Dr. Oz recomandă aplicarea câtorva picături la tâmple sau prin masaj de-a lungul liniei părului. Acesta va relaxa muşchii de la nivelul capului şi a umerilor, conferind un efect răcoritor. Este indicat pentru durerile de cap care apar atunci când eşti într-o situaţie stresantă sau după o noapte în care ai dormit prost. Găseşti acest ulei în magazinele naturiste şi nu este deloc costisitor.


2. Ceaiul de ghimbir

Dr. Oz recomandă rădăcina proaspătă de ghimbir, care este mai eficientă decât pudra sau alte suplimente cu ghimbir. Pisează sau feliază o bucată mică de ghimbir care se fierbe apoi în apă, aproximativ 10 minute. Consumă ceaiul care are efect antiinflamator şi acţionează la fel de rapid ca o aspirină, susţine Dr. Oz.


3. Crema/gel cu capsaicină

Acest ingredient care se regăseşte în ardeii iuţi acţionează prin blocarea nervului care transmite către creier senzaţia de durere. Dr. Oz recomandă aplicarea unei cantităţi mici de cremă cu capsaicină în interiorul nării care se află pe partea unde resimţi durerea.


4. Pastă de cuişoare şi ulei esenţial de scorţişoară

Amestecă părţi egale de pudră de cuişoare şi ulei esenţial de scorţişoară. Aplică această mixtură pe zonele unde simţi durerea, lăsând să acţioneze câteva minute.


5. Gingko Biloba

Îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, permiţând oxigenarea creierului. Nu este recomandat să iei gingko biloba în asociere cu aspirina sau alte medicamente pentru dureri de cap, deoarece poate să apară reacţii adverse.

0 comentarii:

Post a Comment

Pages

Powered by Blogger.